Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven, klik dan hier.

Gabberweek
Gabberweekjournaal_

Gabberweek Journaal

Elke dag zijn er verslaggevers van de Gabberweekpers op stap om foto’s te maken en strukjes te schrijven. Ook wordt er gefilmd bij de activiteiten. Weet u of iemand geïnteresseerd is in de nieuwsbrief geef hem of haar op via info@gabberweek.nl.
Ook wordt er elke dag een journaal gemaakt, die kunt u zien in de nieuwsbrief van de Gabberweek, maar ook op Facebook en YouTube.

Het journaal van vandaag kan je hier bekijken

Copy_of_tussenregel
Img_1423

Workshop De Boet

Maandagochtend, terwijl het buiten vriest en waait en het voelt als min 10, zitten 12 dames lekker aan de koffie met taart als de fotograaf arriveert. Na de koffie mag iedereen aan de slag, een prachtig kistje met een vogel die geluid maakt als je beweegt en bovenop een heel erg mooi bloemstuk.
Een leuke bezigheid en een heel mooie trofee voor thuis.

Copy_of_tussenregel
Maandag_pizzeria_%288%29

Pizzeria Adam

In een gezellig restaurantje in Spanbroek mochten 11 kinderen voor zichzelf een heerlijke pizza bakken. Nadat het deeg is gerold gaat er een flinke schep tomatensaus over en wordt de pizza belegd met bijvoorbeeld salami, champignons en natuurlijk flink wat kaas. Met een grote schep plaatsen de Gabbers hun pizza zelf in de oven en na 3 minuten bakken kan het resultaat geproefd worden! Samen met het drinken van de limonade hebben de kinderen heerlijk van de pizza kunnen smikkelen. Helemaal top!

Copy_of_tussenregel
Maandag_bakkerij_bes_%282%29

Bakkerij Bes

8 Senioren dames doen bij Bakkerij Bes een workshop slagroom schnitt maken. Het afwerken van de zijkanten met slagroom blijkt nog een glibberig klusje, bij sommige dames viel de taart bijna op de grond. De slagroom wordt beplakt met hazelnoot krokant en daarna wordt de schnitt nog naar wens versierd met chocolaatjes en vers fruit. Een workshop om de vingers bij af te likken!

Copy_of_tussenregel
Maandag_spaarvarken_%284%29

Spaarvarken maken

In het atelier van kunstenares Maartje Schuurmans in Hoogwoud zijn 8 kinderen heel kunstzinnig bezig geweest. Ze hebben een spaarvarken van papier maché beschilderd met acrylverf. Eerst hebben ze zelf de juiste kleuren gemengd en daarna zelf het ontwerp gemaakt. De resultaten zijn prachtig! Er is nog wat tijd over en die hebben de kinderen benut door een mini schilderijtje op doek te maken.

Copy_of_tussenregel
Maandag_beauty_arrangement_%288%29

Beauty Arrangement

Eerst je gezicht schoonmaken met reinigingsmelk en dan een likje Nivea. Daarna kiezen uit al die kleuren oogschaduw, nagellak, haarkrijt en lipgloss! Natuurlijk kun je ook je haar mooi laten vlechten of laten krullen met de krultang, al wordt daar wel je geduld voor op de proef gesteld. Maar als het te lang duurt help je gewoon elkaar met bijvoorbeeld een knalgroene lok haarkrijt. Wie nog tijd overheeft kan op papier ook nog lekker kladderen en een gezicht versieren met make-up!

Copy_of_tussenregel
Maandag_cupcakes_%2812%29

Cupcakes van Gabber

Ieder kind mag 6 cupcakes maken. Eerst moet door het witte marsepein een kleurstof worden gemengd, daarna kan het kneden en versieren beginnen. Op tafel liggen voorbeelden maar natuurlijk mag je ook zelf een leuk ontwerp maken! Uiteindelijk is iedereen net op tijd klaar en zijn er vele verschillende en kleurrijke cupcakes in de doosjes te zien. Varkentjes, lieveheersbeesten, rozen en zelfs een cupcake met blobvis!

Copy_of_tussenregel

Paaskrans maken

Drie meiden zijn in De Adelaar druk bezig met het lijmpistool, ze maken een mooie krans in Paasstijl. Eieren, lintjes en bloemetjes worden aan de krans geplakt, wat zal dat straks mooi staan bij het Paasontbijt!

Copy_of_tussenregel
Apenkooi

Apenkooien

Rennen, klimmen, springen en slingeren aan de hoge touwen. De muziek stond aan terwijl het spel begon. Onder begeleiding van twee vrijwilligers legden de kinderen verschillende keren parcours af door de gymzaal. Uitgeput en al konden de kinderen genieten van een snoepje en wat limonade. Die zullen vanavond lekker slapen!

Copy_of_tussenregel
Meubelfabriek

Fred’s Meubelfabriek

Vrezen, boren, schuren en lijmen. Dat gebeurt in de meubelfabriek van Fred de Geus. Om 10.00 mochten de kinderen beginnen met het schuren van de randjes van het vogelhuisje dat ze later in elkaar zouden gaan zetten. Dit werd vervolgd met het vrezen van de kantjes waarna ze het huisje helemaal zelf mochten boren. Met grote trots liepen de kinderen de deur weer uit met hun helemaal zelfgemaakte vogelhuisje.

Copy_of_tussenregel
Sjakie

Sjakie en de chocoladefabriek

We eten het allemaal maar waar komt het nu eigenlijk vandaan? De kinderen van deze workshops zijn nu niet alleen experts op het gebied van marsepein en fondant, maar ook weten zij nu het fijne van de vullingen van sultana! Na een interessante rondleiding door de snoepfabriek mochten de kinderen een taart maken en versieren met fondant uit de fabriek. Met roze wangen waren alle kinderen druk bezig met het versieren van de taartjes.

Copy_of_tussenregel
Bowlen

Bowlen

Wederom was het bowlen in Medemblik weer een groot succes. Met een groot aantal kinderen waren alle banen weer bezet. Ook al waren de bowlingballen erg zwaar, de punten stroomden toch binnen.

Copy_of_tussenregel
Gamen

Gamen

In het jongerencentrum van Medemblik werden de kinderen toch wel op heel veel verschillende manieren vermaakt. Van een flipperkast tot de WII sports en van fifa spelen tot en met pingpongen. Het moet wel gek zijn mocht je je hier niet kunnen vermaken. De kinderen hadden het erg naar hun zin in dit gezellige dorp.

Copy_of_tussenregel

Turnen

Over de balk lopen en salto’s maken vanaf de trampoline is nu een eitje voor de meiden die vanmiddag hebben geturnd. Na een kleine uitleg konden de meiden van start. Onder goede begeleiding van ervaren turnsters hebben zij allerlei turntrucjes geleerd tijdens deze workshop.

Copy_of_tussenregel
Sponsorlijst

Gabberweek
De Weyver 8c
1718 MS
HOOGWOUD
T: 0226 - 355095
E: info@gabberweek.nl

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.
Volg onsDeze nieuwsbrief is mogelijk gemaakt door M.E. Solutions.nl