Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven, klik dan hier.

Gabberweek
Gabberweekjournaal_

Gabberweek Journaal

Elke dag zijn er verslaggevers van de Gabberweekpers op stap om foto’s te maken en strukjes te schrijven. Ook wordt er gefilmd bij de activiteiten. Weet u of iemand geïnteresseerd is in de nieuwsbrief geef hem of haar op via info@gabberweek.nl.
Ook wordt er elke dag een journaal gemaakt, die kunt u zien in de nieuwsbrief van de Gabberweek, maar ook op Facebook en YouTube.

Het journaal van dinsdag vind je Hier

Copy_of_tussenregel
Dsc00298

Glowgolf

Een baan, wat golfsticks, golfballetjes en neon lichten. Drie simpele elementen maken een hele leuke middag. Er was ruim de tijd om de twaalf banen allemaal een paar keer te doen. Onder begeleiding van drie vrijwilligers werden fanatiek de scores bijgehouden. Wie heeft er gewonnen?

Copy_of_tussenregel
Dsc00265

Klimwand en adventurebaan

In Broek op Langedijk werd er druk geklommen en geklauterd. Helmen op en gordels om en gaan dan maar. De helft van de kinderen begon met het beklimmen van de hoge klimwand. De andere helft mocht beginnen met klauteren over de adventurebaan. Tussendoor uitgeput nog wat limonade drinken en daarna snel weer verder. Wat een lol!

Copy_of_tussenregel
Dsc00205

Ontdek de molen

In Medemblik mochten drie dappere jongemannen helemaal naar de top van meelmolen de Herder klauteren. Deze workshop was niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam. De molenaar heeft de jongens eerst alles verteld over de werking van de molen en de geschiedenis. Daarna mochten ze met de meelmaler hun eigen meel malen. Ten slotte mochten ze daar ook nog een heerlijke pannenkoek van bakken!

Copy_of_tussenregel
Img_3150

Striptekenen

Vanochtend op de Adelaar konden de tekenliefhebbers hun hart ophalen bij de workshop striptekenen, die tekenaar Paul Stoel kwam geven. Hij gaf eerst tips over hoe je op verschillende manieren bijvoorbeeld de ogen, neus, mond, kapsels en achtergronden van je stripheld kunt tekenen. Ook leerde hij de Gabbers hoe je een grap het beste in het verhaal kunt verwerken. Daarna had iedereen genoeg inspiratie om aan de slag te gaan met een eigen kort stripverhaal. Een leerzame ochtend en wie weet zijn er toekomstige beroemde striptekenaars geboren

Copy_of_tussenregel
Dsc00201

Tafeltennis

In de sportzaal van de Weyver kwamen de sportievelingen onder ons voor het activiteit tafeltennis. Ze begonnen met een aantal groepspotjes waarna er steeds meer kinderen afvielen. Wanneer er twee kinderen overbleven mocht de finale gespeeld worden. Wie zich niet meer met de pingpong tafel kon vermaken kon ook nog frisbeeën of tennis spelen.

Copy_of_tussenregel
Img_1534

Kleien

In het mooie plaatsje Hem sas een heel aardige mevrouw die ons ging leren kleien, boetseren heet dat met een moeilijk woord. Na een beetje uitleg kreeg iedereen een bonk echte boetseerklei en op de tafel lagen verschillende gereedschappen. Ik zag een asbak, een vogel, mooie vazen en het mooiste was een zwembad. Het was erg leuk en er zijn ontzettende mooie boetseerwerken gemaakt.

Copy_of_tussenregel
Img_1548

Sterrenwacht Orion

In een ronde filmzaal kregen we een vette film over dinosauriërs en de aarde te zien. Je mocht ook op de grond liggen omdat de film op het ronde plafond was. Soms was het best eng want het was ook heel donker. Toen de film klaar was kreeg iedereen nog limonade en een snoepje, toen was de bus er al en het had gesneeuwd.

Copy_of_tussenregel
Img_0211

Kasteel ter Haar

Met twee busjes omweg met prachtig weer. Er werd gestart met een heerlijke high tea in het koetshuis. Daarna bezochten we het kasteel zelf. Iedereen verwonderde zich over de rijkdommen in het kasteel. Enkele gidsen vertelden leuke verhalen over de geschiedenis. Na een kop koffie werd iedereen weer terug naar huis gebracht. Het was een heerlijke dag.

Copy_of_tussenregel
Dinsdag_taekwondo_%288%29

Taekwondo

In de gymzaal in Opmeer hebben een heleboel stoere jongens en 1 stoere meid kennis gemaakt met de (vecht)sport Taekwondo. Verschillende trappen en sprongen kwamen aan bod die natuurlijk goed werden geoefend. Als klap op de vuurpijl mocht iedereen een houten plankje doormidden trappen of slaan. Wat gaf het een goed gevoel als dat lukte! De twee helften van het plankje gingen natuurlijk als trofee mee naar huis.

Copy_of_tussenregel
Img_3120

Taarten van Gabber

In het lokaal van de Inka’s waren vanochtend een heleboel kinderen letterlijk zoet bezig, zij maakten namelijk de prachtigste taarten!
De taarten werden versierd met marsepein dat later ‘geverfd’ werd met kleurstof. Veel kinderen hadden hun voornaam op de taart gezet. Maar ook waren er een rups, een paar dolfijnen, een eenhoorn, beertjes en zelfs een hele paardenwei! Wat zal dat smaken vanavond bij de koffie…

Copy_of_tussenregel
Dinsdag_kookworkshop_%284%29

Kookworkshop Opstap

Onder begeleiding van Jan en Helen de Jong volgden 6 senioren bij Op Stap in de gezellige keuken een kookworkshop. De knoflookdampen kwamen je buiten op straat al tegemoet…. Onder het genot van een lekker borreltje werden in tweetallen verschillende tapas gemaakt, die later uiteraard ook op tafel kwamen. De recepten mochten mee naar huis zodat de tapas misschien thuis ook nog eens gemaakt kunnen worden!

Copy_of_tussenregel
Img_3141

Pollepel kip

Twee enthousiaste knutselfanaten zaten bij deze activiteit helemaal goed! Van drie houten pollepels hebben ze super leuke kippen, paashazen en kuikens gemaakt. Eerst werden de lepels beschilderd, daarna mochten er veertjes, wiebeloogjes, strikjes etc. op worden geplakt. Tot slot werden de kippen en hazen in een versierde bloempot gezet en tadaaa… wat een schitterende paasdecoratie!

Copy_of_tussenregel
Sponsorlijst

Gabberweek
De Weyver 8c
1718 MS
HOOGWOUD
T: 0226 - 355095
E: info@gabberweek.nl

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.
Volg onsDeze nieuwsbrief is mogelijk gemaakt door M.E. Solutions.nl