Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven, klik dan hier.

Gabberweek
Gabberweekjournaal_

Gabberweek Journaal

Elke dag zijn er verslaggevers van de Gabberweekpers op stap om foto’s te maken en strukjes te schrijven. Ook wordt er gefilmd bij de activiteiten. Weet u of iemand geïnteresseerd is in de nieuwsbrief geef hem of haar op via info@gabberweek.nl.
Ook wordt er elke dag een journaal gemaakt, die kunt u zien in de nieuwsbrief van de Gabberweek, maar ook op Facebook en YouTube.

Het journaal van woensdag vind je hier

Copy_of_tussenregel
90d8fce1-6f2a-4d45-b316-0a01c174efa5

Mini’s

In het Gemeentehuis van Opmeer ging de Gabberweek al vroeg van start. Een grote groep blozende kinderen begon vol inspanning met het kleuren van een kleurplaat. Verder werden er ook nog heel leuke spelletjes gespeeld met ballonen, ze mochten geschminkt worden en er werden fruithapjes gemaakt. Er werd zelfs nog een stoelendans gedaan! Al met al dus een groot succes en een super leuke ochtend voor de kinderen!

Copy_of_tussenregel
Dsc01033

Pizzeria Adam

Pizza’s alleen bij het avondeten? Niet bij de Gabberweek! Vanochtend om 10.15 werd de eerste pizza al naar binnengewerkt bij pizzeria Adam in Opmeer. Tijdens deze activiteit mogen de kinderen samen met de pizzamaker niet alleen een kijkje achter de schermen nemen, maar ook zelf een pizza maken. Per ronde mochten twee kinderen een bodem rollen en de rode saus erover smeren. Als dat klaar was werd de pizza versiert met allerlei lekkernijen. Van kaas, ui en paprika tot ham en salami, het mocht allemaal! Als de pizza op was werd er nog een prachtige gabberkleurplaat ingekleurd. Een creatieve en vooral lekkere ochtend dus.

Copy_of_tussenregel
Dier_van_bloempot

Dier van Bloempot

Van een bloempot een dier maken? Vandaag hebben Saar, Kjell, Lucas en Meiz bewezen dat het kan!
Ze mochten kiezen uit drie voorbeelden: een kikker, lieveheersbeestje of een bij. Als echte kunstenaars waren ze aan de slag met verf en lijmpistolen. Er gingen vier super leuke bloempotdieren mee naar huis!

Copy_of_tussenregel
Spijkerschrift

Naam of dier in spijkerschrift

Au! Tja, af en toe op je vingers slaan hoort erbij als je niet gewend bent om met een hamer te werken… Maar deze zes enthousiaste Gabbers nemen vandaag mooi wel een gaaf spijkerschrift kunstwerk mee naar huis! Twee kinderen hebben hun naam gemaakt en de rest koos voor een uil. Nadat de spijkers erin waren geslagen moest daaromheen gekleurd draad gespannen worden.

Copy_of_tussenregel
Handlettering

Handlettering

Onder leiding van Juf Jolijn heeft een groep meiden geleerd wat je allemaal kunt doen met handletteren. Dat het bij handletteren om meer dan alleen maar letters gaat is nu wel duidelijk! Ze hebben eerst een ansichtkaart versierd met ecoline, en daaroverheen een woord met bijvoorbeeld grappige vogeltjes of blaadjes erbij. De kaart mocht worden verstuurd, maar de meeste meiden waren zo trots op het resultaat dat ze hem liever zelf hielden. Later werd er nog een boekenlegger gemaakt met hun naam in mooie letters.

Copy_of_tussenregel
Zang_dans_theater

Zang, dans, theater in één

Een grote groep meiden van verschillende leeftijden heeft vandaag een workshop Zang, Dans & Theater in één gevolgd in Opmeer. Zo werden in twee groepjes korte toneelstukjes ingestudeerd die dan later voor elkaar werden opgevoerd. Veel leerzame tips kwamen voorbij, zoals dat je bijvoorbeeld niet met je rug naar het publiek moet gaan staan.

Copy_of_tussenregel
Img_3236

Kidsfitness

Hopelijk kunnen de kinderen die hieraan mee gedaan hebben de rest van de Gabberweek nog lopen, want de kans is op spierpijn is groot… In de tennishal van de Weijver hebben ze met zware ballen gesjouwd, gesprongen, gerend en nog veel meer sportieve dingen gedaan. Af en toe even uitpuffen was zeker wel nodig en de rest van de dag gaan ze lekker uitrusten!

Copy_of_tussenregel
Whatsapp_image_2019-02-18_at_5.34.40_pm

Vogel- en dieropvang de Bonte Piet

Bij de Bonte Piet kregen de kinderen een rondleiding langs alle vogels, egels en 2 ganzen.
De kinderen mochten helpen bij het wassen van egel Snoet. Deze was gevonden in de Weere. Daarna mocht iedereen een bakje egelvoer maken. Dit bestond uit kattenbrokken, fruit en insecten.

Copy_of_tussenregel
Dsc01118

Schaatsbaan de Westfries

Vallen, opstaan en weer doorgaan. Vandaag mochten de kids schaatsen in Hoorn. De kinderen begonnen met schaatsen op de binnenbaan, maar mochten ook al gelijk op de grote baan. Sommigen moesten het gevoel nog een beetje in de benen krijgen en anderen maken misschien zelfs kans als een carrière zoals Sven Kramer… Tussen het schaatsen door werd nog een lekker drankje genuttigd in het restaurant. Een geslaagde middag schaatsen was het zeker!

Copy_of_tussenregel
Dsc01136

High tea maken en eten

Sandwiches, scones, cupcakes en ijslolly’s. Al het lekkers wat je je kan bedenken stond op tafel bij de High tea in Bovenkarspel. De kinderen hebben met z’n allen allerlei heerlijke gerechten mogen bereiden om er vervolgens zelf van te kunnen genieten. Er werd ijverig versierd om de tafel er zo mooi mogelijk uit te laten zien. Ook de begeleiders hebben hier stiekem een beetje van meegenoten…

Copy_of_tussenregel
Img_3279

Funfestijn

Klimmen, springen en glijden, het werd allemaal gedaan in Medemblik. De kids konden zich lekker uitleven bij het funfestijn. Nadat de anti-slip sokken aan getrokken werden stormden ze allemaal gelijk de zaal in. Tussendoor werd er nog limonade gedronken en een snoepje gegeten, maar daar was haast geen tijd voor: de glijbanen waren natuurlijk veel leuker!

Copy_of_tussenregel
_mg_3143

Workshop de Boet

Bij tuincentrum de Boet waren de mensen druk in de weer om een stukje te maken voor de vogels die van de lente weer naar Nederland komen. Met behulp van het creatieve personeel maakte de mensen er allemaal iets moois van!

Copy_of_tussenregel
_mg_3151

Automuseum Schagen

In het automuseum kregen de mensen een rondleiding over klassieke oldtimers. Per auto werd een kleine uitleg gegeven en er hingen ook nog metalen reclame- en verkeersborden van vroeger die vroeger allemaal rond reden. Het was een indrukwekkende en leerzame ervaring!

Copy_of_tussenregel
Sponsors_2019_gabberweek-1

Gabberweek
De Weyver 8c
1718 MS
HOOGWOUD
T: 0226 - 355095
E: info@gabberweek.nl

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.
Volg onsDeze nieuwsbrief is mogelijk gemaakt door M.E. Solutions.nl