Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven, klik dan hier.

Gabberweek
Gabberweekjournaal_

Gabberweek Journaal

Elke dag zijn er verslaggevers van de Gabberweekpers op stap om foto’s te maken en stukjes te schrijven. Ook wordt er gefilmd bij de activiteiten. Kent u iemand die geïnteresseerd is in de nieuwsbrief? Geef het aan via info@gabberweek.nl.
Ook wordt er elke dag een journaal gemaakt, dat kunt u zien in de nieuwsbrief van de Gabberweek, maar ook op Facebook en YouTube.

Het journaal van dinsdag vind je hier

Copy_of_tussenregel
_mg_3399_kopie

Promowagen

Op maandag is de Gabberweek promowagen neergestreken op de parkeerplaats bij de Bieb in Opmeer. Koffie in ruil voor ideeën was het motto. Ideeën waren er volop en deelnemers van de Gabberweek (jong en oud) hebben al enige structuren aangebracht voor de editie 2020. Ongekend mooie, lieve woorden voor de organisatie, met name van de senioren uit de gemeente Opmeer. Zo hebben kinderen ook aangegeven zelfs een hele dag aan activiteiten te willen deelnemen, bijvoorbeeld van 09.00-17.00 uur.
We leggen ons oor te luister en zullen de komende maanden deze ideeën gaan toetsen op haalbaarheid. Dinsdag was Medemblik aan de beurt, we begonnen rustig, paaseieren doen wonderen, jaloerse senioren en leuke kinderen. Woensdag is Hoogwoud aan de beurt op de Heymansstraat waar we weer vele bezoekers zullen ontvangen. Donderdag is Wognum aan de beurt op de Sportlaan.

Copy_of_tussenregel
_mg_3434

Karten en bowlen

Strike! Vandaag werd er weer gebowld en gekart bij Happy Days in Grootebroek. Na eerst de armen lekker losgezwaaid te hebben op de bowlingbaan, stapten de kinderen in de karts om de snelste tijd neer te zetten. Max verstappen is er niets bij!

Copy_of_tussenregel
Img_8511

Mini’s in de Bloesem

De activiteit begon met een stoelendans. Elke keer als de muziek stopte, moesten de kinderen gaan zitten en bleef er steeds een kind over. Na elke ronde werd een stoel weggehaald. Lachen, gieren, brullen dus! Na de stoelendans gingen de kinderen op berenjacht: door hoog gras, modder en een rivier. Uiteindelijk mochten de kinderen nog een prachtige tekening maken onder leiding van twee lieve vrijwilligers.

Copy_of_tussenregel
Img_3467

Bakkerij Schoutsen

In het winkelcentrum in Wognum zit Banketbakkerij Schoutsen, hier was vandaag een aantal opa’s en oma’s met kleinkinderen op bezoek. De bakker heeft eerst laten zien hoe hij grote chocolade paashazen maakt. Daarna mochten ze zelf een mooi versierde slagroomtaart maken, van klein formaat. Tot slot werden er nog koekjes gemaakt met verschillende vormpjes. Dat wordt smullen thuis!

Copy_of_tussenregel
Img_3446

Dotpainten

Een groep seniore dames heeft vanmiddag prachtige schilderijtjes gemaakt met de Dotpainttechniek. Bij deze schildertechniek maak je met de achterkant van een penseel of met een spijker kleine en grotere stippen op een zwart doek. Er ontstaan op deze manier prachtige patronen. Geen schilderijtje werd hetzelfde, iedereen gebruikte verschillende kleuren en patronen.

Copy_of_tussenregel
Img_8526

Koken bij Opstap

Met een groepje actieve senioren meldde ik me rond 11 uur bij Opstap, voor de cursus koken met panne, geloof ik. Ik was er ingeluisd door een maatje van me, die had gezegd dat het echt wat voor mij was. Nou, dat was even schrikken. Kakelende dames, een strenge baas en bazin en ja hoor we moesten gewoon werken. Schillen, snijden, hakken, mixen en mengen. Gelukkig mocht er wat drank in het toetje, dus door dat te proeven kon ik het volhouden.
Eigenlijk was het stiekem gewoon hartstikke pittig, een topdag!

Copy_of_tussenregel
Dsc01198

Striptekenen

De creativiteit spat er van af in de Adelaar. Een groep van 17 kinderen mocht vandaag onder begeleiding van een professionele striptekenaar een eigen strip ontwerpen! Het eerste uurtje bestond uit uitleg over hoe je precies hoofden, oren, monden, voeten en handen moet tekenen. Daarna mochten de kinderen zelf een verhaaltje verzinnen en daar stripfiguren bij tekenen.

Copy_of_tussenregel
Dsc01185

Manege Warnaar

Deze activiteit was een groot succes voor alle paardenliefhebbers die vanochtend te vinden waren bij Manege Warnaar. Terwijl de paarden warm gelopen werden voor de kinderen mochten zij nog even plaatsnemen in de kantine boven, waar een groot open raam was met uitzicht op de paarden. Daarna werd de groep in tweeën verdeeld. De ene groep mocht een cap opdoen en vervolgens een paard naar keuze uitzoeken terwijl de andere groep de paarden in de stal mocht aaien en poetsen.

Copy_of_tussenregel
Img_3330

Boerderij Koorn

Na een beker limonade kregen de kinderen een rondleiding over het terrein en door de stallen. Daarna mochten de kalfjes en koeien worden gevoerd. De Melkput moest worden schoongespoten en in de hokken mocht vers stro worden gegooid. Na een kijkje bij de Kunstmelk automaat was het tijd voor een wild hooigevecht!! Tot slot misschien wel het leukste onderdeel: pannenkoeken eten die gemaakt waren met melk van de koeien die ze net hadden geaaid!

Copy_of_tussenregel
Img_8507

Bezoek aan stal Hoogwoud

Bij Stal Hoogwoud was een erg leuk programma in elkaar gezet voor de gabbertjes van vandaag. Met 5 verschillende onderdelen hoefde niemand zich ook maar een minuut te vervelen. Van een les in veiligheid tot borstelen, poetsen, rijden en rondjes lopen met de paarden, alles was dik voor elkaar.
Een top gabberactiviteit!

Copy_of_tussenregel
Img_3399

Hollands gebak

De aula van de Adelaar leek vanmiddag op een banketbakkerij; hier werden verschillende soorten Hollands gebak gemaakt! Eerst een mokka schnit en daarna een ronde slagroomtaart, aan de zijkanten versierd met hagelslag en bovenop vers fruit! Uitgebreid je vingers aflikken hoort er uiteraard bij.

Copy_of_tussenregel
Img_8072

Simon Loos

Bij Simon Loos kregen de kinderen een rondleiding door het bedrijf. Eerst liepen ze een rondje door het opslagcentrum. Hier kregen ze uitgelegd hoe het daar allemaal werkt. Daarna gingen ze door naar het terrein van Simon Loos. De kinderen mochten helpen bij het wassen van een vrachtwagen, hierbij gebruikten ze hoge druk spuiten en borstels. Ook mochten de kinderen een rondje mee op de vrachtwagen.

Copy_of_tussenregel
Img_8544

Hapjes maken in Dorpshuis Abbekerk

Twaalf dames maakten met veel plezier en onder deskundige leiding verschillende heerlijke kleine smikkelhapjes. Zalm, forel, garnaal, tonijn en allerlei lekkere verse groenten en kruiden werden gebruikt tijdens deze heerlijke activiteit. Dorpshuis, bedankt!

Copy_of_tussenregel
_mg_3420

Sterrenwacht Orion

Ondanks de bewolking viel er genoeg te beleven bij sterrenwacht Orion. De vrijwilligers van Orion waren druk bezig met vertellen over de ruimte en natuurkunde. Zo werd er geëxpirimenteerd met lichtbreking en de telescoop werd gedemonstreerd. Helaas konden de kinderen niet verder kijken dan het dak, want die bleef dicht. Gelukkig was er genoeg beeldmateriaal te bekijken, zodat er niet veel aan de verbeelding over werd gelaten!

Copy_of_tussenregel
_mg_3401

Gamen

Van FIFA en Mario Kart tot pingpong. De kinderen mochten van alles doen bij het activiteit gamen. Er werden zowel online als offline spelletjes gespeeld en iedereen vond wel wat leuks. De kinderen hebben zich goed vermaakt!

Copy_of_tussenregel
Logo'sgabberweek

Gabberweek
De Weyver 8c
1718 MS
HOOGWOUD
T: 0226 - 355095
E: info@gabberweek.nl

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.
Volg onsDeze nieuwsbrief is mogelijk gemaakt door M.E. Solutions.nl