Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven, klik dan hier.

Gabberweek
Gabberweekjournaal_

Gabberweek Journaal

Elke dag zijn er verslaggevers van de Gabberweekpers op stap om foto’s te maken en stukjes te schrijven. Ook wordt er gefilmd bij de activiteiten. Kent u iemand die geïnteresseerd is in de nieuwsbrief? Geef het aan via info@gabberweek.nl.
Ook wordt er elke dag een journaal gemaakt, dat kunt u zien in de nieuwsbrief van de Gabberweek, maar ook op Facebook en YouTube.

Het journaal van donderdag vind je hier

Copy_of_tussenregel
Whatsapp_image_2019-02-21_at_1.37.20_pm

Creatieve workshop

Een groepje grootouders met kleinkind maakt in het atelier van Maartje Schuurmans een schilderijtje op canvas. Eerst mochten ze mooie kleuren mengen voor de achtergrond en daarna werd er een vogel op geschilderd met behulp van een sjabloon. Sommigen maken de vogel realistisch en anderen lieten het meer op een stripfiguur lijken. Een zeer creatieve en gezellige ochtend dus!

Copy_of_tussenregel
Whatsapp_image_2019-02-21_at_11.30.27_am

Graffiti workshop

Ook vandaag werden er weer verschillende graffiti workshops gedaan onder begeleiding van Peter. Peter maakt zelf al 25 jaar graffiti kunstwerken. Eerst maakt iedereen een schets van een letter naar keuze met een witte spuitbus. Daarna begint het inkleuren van de letter en de achtergrond. Natuurlijk komt er nog een mooi 3D effect bij en met een witte spuitbus wat mooie glimmertjes om het af te maken! Cool toch, zo’n zelfgemaakte graffiti op je slaapkamerdeur?

Copy_of_tussenregel
Img_0489

Sjakie en de Chocoladefabriek

Vandaag kreeg een groep Gabbers een rondleiding binnen het bedrijf van etenswaren ‘Esbaco’ in Hoorn. Voordat je naar binnen kon moest er eerst een speciale jas aan worden gedaan. Ook een haarnetje kon natuurlijk niet ontbreken. Daarna moesten de handen grondig gewassen worden. Ten slotte nog even de handen ontsmetten en dan waren ze klaar om naar binnen te gaan. Ze kregen een rondleiding door de fabriek en mochten daarna zelf aan de slag met de producten. Er werden prachtige taarten met fondant en andere heerlijkheden versierd. Kortom, een leuke ochtend met een lekker resultaat.

Copy_of_tussenregel
Dsc01373

Klimmen

In de gymzaal van de Hoornse school ‘Copernicus’ werden de Gabbers opgeleid tot echte klimmers. Eerst werd er een uitleg gegeven over de materialen die je nodig hebt om te klimmen. Vervolgens werden de klimgordels aangetrokken en mochten ze allemaal op lage hoogte de klimmuur even uitproberen. Daarna werd de groep in kleinere groepjes verdeeld en kregen de kinderen om de beurt de kans om de muur te beklimmen. Het was af en toe wel een beetje spannend, maar vooral een hele gave ervaring!

Copy_of_tussenregel
Img_0612

Glowgolf

Twee dappere meiden gingen vandaag de uitdaging aan om in het donker te gaan midgetgolfen. Soms was het wel even zoeken naar de balletjes, maar ze kwamen altijd weer terecht. Er waren heel wat verschillende banen en ze hebben ze allemaal weten te doorstaan. De kunst was om met zo weinig mogelijk slagen het balletje in het gat te krijgen. Tussendoor werd nog een bekertje limonade gedronken en een snoepje gegeten.

Copy_of_tussenregel
Img_0563

Metselen

In het gebouw van Espeq werd vandaag wederom hard gewerkt. Dit keer werd er niet getimmerd maar gemetseld. De kinderen kregen eerst een korte uitleg over hoe ze te werk moesten gaan. Dit was al haast niet nodig want deze vier kinderen waren geboren talenten. Ze mochten samen met echte metselaars ook cement maken en een muurtje metselen.

Copy_of_tussenregel
Whatsapp_image_2019-02-21_at_4.40.58_pm

Fotoworkshop

Bij de fotoworkshop onder leiding van Rien en Suzanne werd vandaag een hoop uitgelegd over fotografie. Daarna mocht iedereen zelf aan de slag met hun mobiel of eigen camera! Buiten waren er opdrachten over perspectief en standpunt, binnen leerden de Gabbers meer over portretfotografie. Tot slot kreeg iedereen een diploma!

Copy_of_tussenregel
Logos_gabberweek-1.1

Gabberweek
De Weyver 8c
1718 MS
HOOGWOUD
T: 0226 - 355095
E: info@gabberweek.nl

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.
Volg onsDeze nieuwsbrief is mogelijk gemaakt door M.E. Solutions.nl